40 års jubilæum hos Hedema

01 juni 2023

I 1982 havde Jørgen Bitsch Knudsen sin første arbejdsdag på Hedensted Maskinfabrik. Han blev taget godt i mod af de øvrige 7 medarbejdere og kom godt i gang med arbejdet med metalplader.

- De fleste var jo lokale fra Hedensted, så jeg kendte flere af dem. Det var hyggeligt, og vi sås i fritiden og fik måske en øl efter fyraften.

Når Jørgen går på arbejde i dag, handler det stadig om at håndtere metalplader og om gode kolleger, men det er også de eneste to fællesnævnere, her 40 år efter. I dag møder Jørgen ind til 85 kolleger og en produktion, der er automatiseret og digitaliseret.

Fra manuelt arbejde og målebånd til robotter og ISO-godkendelser

- Grundydelsen er den samme, men produktionen er helt anderledes. Jeg modtager og registrerer metalplader og klipper også stadig ind i mellem. Forskellen er, at dengang var det udelukkende manuelt arbejde. I dag har vi jo alle mulige hjælpemidler, løftegrej med sugekopper og robotter. Det er slut med det tunge arbejde. Det foregår også i et helt andet miljø, her på Vejlevej har vi dejlige, lyse lokaler og kan læsse af inde, hvor det i Hedensted foregik udenfor – i regnvejret, fortæller Jørgen og fortsætter:

 - I dag er produktionen meget mere effektiv, og vi skal dokumentere vores tid. Da jeg startede, var der ikke noget stempelur, jeg skrev i en lille bog, at jeg havde brugt to timer på at save eller klippe, og det var det. Vi kunne også klare os med et målebånd. I dag er der meget større krav til præcision, dokumentation og sporbarhed, fordi vi er ISO-godkendt.

1984 fik Hedensted Maskinfabrik den første stansemaskine og Jørgen sit truckkort, og virksomheden voksede og begyndte at lave større ting. Jørgen nåede at holde både 10- og 25-års jubilæum, før Jens Poulsen og Kim Andersen overtog firmaet i 2007-2008.

Pladsen blev for trang, og i 2016 flyttede Hedema til Horsens.

- Hold da op, hvor var det stort, tænkte vi, da vi kom herud. Men nu er lokalerne helt fyldt op, siger Jørgen.

Frihed under ansvar og en god tone

Jørgen har været gennem mange forskellige værkførere og kolleger gennem sine 40 år, men han oplever også ofte, at gamle kolleger vender tilbage til Hedema efter en smuttur til andre virksomheder.

Tilbage til aktuelt
CTA: Har du spørgsmål

Har du spørgsmål, 
så kontakt os

Find din specialist

CTA: Har du spørgsmål
Logo ikon
bubble