Hedema udfører alt stålarbejde på verdens største 3D-printer

Optimering af produktions-setuppet

Som tiden går, bliver det mere og mere et fælles udviklingsprojekt mellem Hedema og Cobod International, hvor Hedema kommer med ideer til, hvordan printeren kan optimeres, så det passer til deres produktions-setup og dermed kan produceres hurtigere, nemmere og billigere.

- Jeg er tilfreds med samarbejdet med Hedema, det kører, som det skal, og vi har en tæt dialog. Hvis der opstår fejl eller misforståelser, er Hedema gode til at lytte og rette op på det. Samarbejdet bliver bedre og bedre, og vores 3D-printer bliver bedre og bedre.

Udviklingen indenfor 3D-print til byggeriet går ekstremt hurtigt, og Cobod International forventer stor stigning i efterspørgslen. Da Cobod International i 2017 byggede sit første 3D-printede betonhus, der lever op til alle europæiske bygningsreglementer, tog det to måneder. I 2019 har virksomheden bygget huset igen med anden generation af printeren – denne gang tog det 3 dage.

Indtil videre har virksomheden solgt fem 3D-printere, og Hedema har været en del af processen fra starten.

Om COBOD International A/S

COBOD International A/S bygger, som nogle af de allerførste i verden, 3D-printere som printer bygninger i beton. Cobod er markedsførende og nogle af de bedste i verden. Med COBOD Internationals 3D-printer kan entreprenører printe et hus i beton på bare en uge, direkte på byggepladsen. Det åbner for en helt ny måde at bygge på, der er hurtigere og billigere. Lige nu står der en 3D-printer i Dubai og printer et hus på 300 m2 for en af verdens største entreprenørvirksomheder EMAAR, som selv har kontaktet Cobod.

Det er de helt store spillere rundt omkring i verden, der er interesseret i COBOD Internationals 3D-print-eventyr. Indtil videre står printerne i Indien, Sydtyskland, Belgien, Dubai og på DTU.

De store internationale spillere kom på banen efter COBOD International printede deres første testhus i København – et hus, der lever op til europæiske byggestandarder, og som dermed kan leve op til kravene overalt i verden.

 

Scroll ned og se mere